Európai Jó Gyakorlat


2012. december 6. - ELARD teljes TAGOK vagyunk!

2013.02.09 13:52

A 2012. év október havi elnökségi ülés alkalmával az MNVH elnöksége jóváhagyta, hogy a hálózatunk LEADER szakosztálya belépését kezdeményezze az ELARD-nál (európai LEADER szövetség), a szakosztályi költségvetés terhére. A szakosztály vállalja, hogy a képviseletet és az ELARD fórumokon, szemináriumokon való részvételt is finanszírozza. A belépés lehetőséget biztosít a LEADER megközelítés európai dimenzióinak megismerésében. (További információk az ELARD-ról: www.elard.eu) Az elnökségi döntést követően a szakosztály kezdeményezte a belépést, és arra 2012. december 6.-án pozitív választ kapott. Az ELARD TELJES jogú tagként vette fel sorai közé a szakosztályt.

  • A képviseletet az ELARD elnökével való egyeztetésnek megfelelően 3 választott (2013. februárjában megjelenő pályázati felhívás keretében) HACS menedzser látja el, a szakosztályi társelnökkel közösen. A képviselet évente 2-3 ülést és 1-2 szemináriumon való részvételt jelent.
  • Az első ELARD Tanácsülés 2013. április 16.-án, Brüsszelben kerül megrendezésre, ahol mint új tagok, bemutatjuk szakosztályunk és a hazai LEADER program működését.
  • Az ELARD tagságból származó tudás megosztására külön hangsúlyt helyezünk. Mind a szóbeli, mind az elektronikus átadás a képviselők kiemelt feladata közé tartozik. Javasoljuk, hogy évente két alkalommal az MNVH írott és elektronikus kommunikációs csatornáin is összefoglalókat jelentessünk meg.

—————

Vissza